|
|
Laika ziņas Jelgavā |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
- Jelgavas ziņas
- Novadu ziņas - Politika - Komentāri - Ekonomikas ziņas - Kriminālās ziņas - Uzņēmēji runā - Dzīvesstils - Aculiecinieks - Sēru ziņas - Jurista vārds - Portāls ziņo - Basketbols - Hokejs - Volejbols - Futbols - Regbijs - Motorsports - Teniss - Karatē - Vieglatlētika - BMX - Citi sporta veidi - Izklaides ziņas - Kultūras ziņas JAUNĀKIE |
Notiks konference par inovācijām pārtikas zinātnēRaksts publicēts: 2011.05.03. 14:28:09Raksta autors: Rolands Bartaševics Nosūtīt Ziņa redaktoram Sagatavot izdrukai No 5. līdz 6.maijam Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātē (PTF) notiks 6.Starptautiskā pārtikas zinātnes un tehnoloģijas konference «Inovācijas pārtikas zinātnē un ražošanā FOODBALT 2011», kurā ar saviem referātiem uzstāsies dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm. E.Straumīte atklāj, ka plašs ir arī konferencē pārstāvēto tēmu spektrs – sākot no dažādām izejvielām, piemēram, graudaugiem, ogām, dillēm, sēnēm, piena un citiem, to ķīmiskā sastāva analīzes līdz pētījumiem par iepakojumu un dažādiem ekonomiskiem aspektiem. Abas konferences dienas darbs noritēs trijās sesijās. Konferences atklāšana paredzēta 5.maijā pulksten 9 LLU galvenās ēkas Sudraba zālē ar LLU Zinātņu prorektora profesora Pētera Rivžas, LLU PTF dekānes, profesores Inga Ciprovičas, ESF līdzfinansētā projekta vadītājas Evitas Straumītes, kā arī Kauņas tehnoloģiju universitātes profesora Petra Rimanta Venskutoņa uzrunām. 5.maijā pirmā sesija paredzēta no pulksten 9 līdz pulksten 12, kas sāksies ar ievadlekciju par ģenētiski modificētiem organismiem. To lasīs Latvijas Universitātes profesors Indriķis Muižnieks. Savukārt pēcpusdienas sesija sāksies ar Holandes profesora Huba Lelievelda (Huub Lelieveld) ievadlekciju par iekārtu un uzņēmuma dizainu, lai nodrošinātu sanitārijas normu ievērošanu. Saspringtā diena noslēgsies pulksten 17. 6.maijs sāksies ar somietes Johannas Buhertes (Johanna Buchert) referātu par fermentu izmantošanu produktu ražošanā un blakusproduktu pārstrādē. Kā viena no prezentācijām šajā sekcijā ir par ESF līdzfinansētā projekta «Pārtikas nozares zinātniski pētnieciskās grupas izveide» pētījuma virzieniem un sasniegtajiem rezultātiem. Starptautiskās konferences pēdējā sesijā paredzēta vācietes Luīzes Peidžas (Louisa Page) ievadlekcija par jaunākajām tendencēm sensorajā novērtēšanā. Pulksten 14.40 paredzēts svinīgais konferences noslēgums. Visi konferences materiāli apkopoti zinātnisko rakstu krājumā un īso kopsavilkumu grāmatā, kas būs pieejams LLU PTF bibliotēkā un citviet. Vairāk informācijas par referentiem un konferences tēmām skatīt ŠEIT.
Komentāra ievietošanas noteikumi
|
|