Tāle, Raimonda,
Raina, Klementīne
ZIŅAS
IZKLAIDE
VIDEO
VESELĪBA
IZGLĪTĪBA
LABDARĪBA
Laika ziņas Jelgavā
  • ZIŅAS
  • Jelgavas ziņas
  • Novadu ziņas
  • Politika
  • Komentāri
  • Ekonomikas ziņas
  • Kriminālās ziņas
  • Uzņēmēji runā
  • Dzīvesstils
  • Aculiecinieks
  • Sēru ziņas
  • Arhīvs
  • Jurista vārds
  • Portāls ziņo
  • SPORTS
  • IZKLAIDE
  • VIDEO
  • GRĀMATU APSKATS
  • VESELĪBA
  • IZGLĪTĪBA
  • LABDARĪBA
< Aprīlis
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Arhīva navigācija

APTAUJA
Vai iepērkaties internetā? ..vairāk
Iepērkos tikai
internetā
Pa retam kaut ko
nopērku
Reizi vai divas
gadā iepērkos
Neiepērkos
internetā
Pirkumus veic citi
ģimenes locekļi




Notiks konference par inovācijām pārtikas zinātnē

Raksts publicēts: 2011.05.03. 14:28:09
Raksta autors: Rolands Bartaševics

Nosūtīt
Ziņa redaktoram
Sagatavot izdrukai

No 5. līdz 6.maijam Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātē (PTF) notiks 6.Starptautiskā pārtikas zinātnes un tehnoloģijas konference «Inovācijas pārtikas zinātnē un ražošanā FOODBALT 2011», kurā ar saviem referātiem uzstāsies dalībnieki no Latvijas un ārvalstīm.

«Esam gandarīti, ka šajā konferencē mums izdevies pulcēt referentus no 10 valstīm, kuri savus pētījumus prezentēs gan mutiskajās, gan stenda referātu prezentācijās,» uzsver Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētā projekta «Pārtikas nozares zinātniski pētnieciskās grupas izveide» projekta vadītāja un viena no konferences organizatorēm Evita Straumīte. Paredzēts, ka mutiskajās prezentācijās tiks nolasīti 27 referāti, būs četras ievadlekcijas un 53 stenda referātu prezentācijas.

E.Straumīte atklāj, ka plašs ir arī konferencē pārstāvēto tēmu spektrs – sākot no dažādām izejvielām, piemēram, graudaugiem, ogām, dillēm, sēnēm, piena un citiem, to ķīmiskā sastāva analīzes līdz pētījumiem par iepakojumu un dažādiem ekonomiskiem aspektiem.

Abas konferences dienas darbs noritēs trijās sesijās. Konferences atklāšana paredzēta 5.maijā pulksten 9 LLU galvenās ēkas Sudraba zālē ar LLU Zinātņu prorektora profesora Pētera Rivžas, LLU PTF dekānes, profesores Inga Ciprovičas, ESF līdzfinansētā projekta vadītājas Evitas Straumītes, kā arī Kauņas tehnoloģiju universitātes profesora Petra Rimanta Venskutoņa uzrunām.

5.maijā pirmā sesija paredzēta no pulksten 9 līdz pulksten 12, kas sāksies ar ievadlekciju par ģenētiski modificētiem organismiem. To lasīs Latvijas Universitātes profesors Indriķis Muižnieks. Savukārt pēcpusdienas sesija sāksies ar Holandes profesora Huba Lelievelda (Huub Lelieveld) ievadlekciju par iekārtu un uzņēmuma dizainu, lai nodrošinātu sanitārijas normu ievērošanu. Saspringtā diena noslēgsies pulksten 17.

6.maijs sāksies ar somietes Johannas Buhertes (Johanna Buchert) referātu par fermentu izmantošanu produktu ražošanā un blakusproduktu pārstrādē. Kā viena no prezentācijām šajā sekcijā ir par ESF līdzfinansētā projekta «Pārtikas nozares zinātniski pētnieciskās grupas izveide» pētījuma virzieniem un sasniegtajiem rezultātiem.

Starptautiskās konferences pēdējā sesijā paredzēta vācietes Luīzes Peidžas (Louisa Page) ievadlekcija par jaunākajām tendencēm sensorajā novērtēšanā. Pulksten 14.40 paredzēts svinīgais konferences noslēgums.

Visi konferences materiāli apkopoti zinātnisko rakstu krājumā un īso kopsavilkumu grāmatā, kas būs pieejams LLU PTF bibliotēkā un citviet.

Vairāk informācijas par referentiem un konferences tēmām skatīt ŠEIT.


Vārds E-pasts
Komentārs
Piekrītu noteikumiem
Komentāra ievietošanas noteikumi
  • par forumā ievietoto ziņojumu saturu ir atbildīgi to autori;
  • forumā publicētie viedokļi neatspoguļo JELGAVNIEKIEM.LV viedokli;
  • portāla administratoram ir tiesības bez brīdinājuma dzēst rupjus, reliģiski, politiski, rasistiski vai kā citādi aizskarošus ziņojumus, kā arī komentārus, kuri neatbilst izvēlētajai tēmai.




AUTOdoc.lv

0.18192219734192 94(0) - 0.070481777191162 2024.04.27. 15:38 http://www.jelgavniekiem.lv/?act=10&art=21614 ip: 172.70.100.139 usememcache: 1