|
|
Laika ziņas Jelgavā |
|
|||||||||
|
Jelgavnieki aizvada gada saldākos svētkusRaksts publicēts: 2016.08.27. 21:25:26Raksta autors: Jelgavniekiem.lv Nosūtīt Ziņa redaktoram Sagatavot izdrukai Galerija (140) Kā ik gadu, vasaras nogale vainagojas ar gada visgaidītāko un garšīgāko notikumu Jelgavā – Piena, medus un maizes svētkiem, kas priecē ne vien pašus jelgavniekus, bet arī pilsētas viesus. 27.augustā, Hercoga Jēkaba laukumā pulcējās ievērojams skaits piena, medus un maizes labumu tirgotāju, pircēju, interesentu, kā arī to, kuri līdztekus svētku apmeklēšanai piedalījās pankūku un biezpiena gardumu gatavošanas konkursos. Kā ierasts, lielie svētki tika izmantoti, lai sveiktu arī pašus mazākos jelgavniekus – pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš plkst.11 pie Jelgavas kultūras nama godināja jaundzimušos pasākumā „Mūs gaida, mēs nākam”, pasniedzot tiem simboliskās karotītes. Svētku gaitā, paralēli iespējām degustēt, izgaršot un iegādāties piena, medus un maizes produktus, notika arī dažas būtiskas sacensības, kurās plecu pie pleca cīnījās pieredzējuši pankūku cepšanas meistari konkursā „Mans plāno pankūku meistarstiķis” un talantīgi biezpiena kūku gatavotāji konkursā „Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda”. Par plāno pankūku visprasmīgāko cepēju tika atzīts Laimonis Lavrenovs, savukārt 2.vietu un arī kafejnīcas „Silva” simpātijas ieguva Irita Āboliņa. 3.vietā ierindojās pankūku cepēja Lūcija Apela. Daudz sīvāka konkurence valdīja biezpiena gardumu cepšanas konkursā, kur sacentās 16 konkurentu un 1.vietu ieguva Sandra Zariņa. Aiz viņas kā otrā ierindojās Ilze Kupča un jāpiebilst, ka gan 1., gan 2.vietas ieguvējas līdztekus dāvanām balvā ieguva arī ceļojumu uz Briseli. 3.vietu ieguva Inese Bedeice. Žūrijai nenācās viegli izvērtēt garšīgo biezpiena kūku labākos cepējus, tāpēc talkā tika ņemts arī skatītāju balsojums, kurā nepārspētas palika Rēzija Simona Apsīte un Sandra Latiša. Žūrijas prāt, arī trīs centīgi jaunieši, Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkņi – Rēzija, Viktorija un Pāvels – bija pelnījuši atzinību, tāpēc arī viņiem tika piešķirts ceļojums uz Briseli. Jāpiebilst, ka līdztekus pavāru konkursiem tika izvirzīti arī garšīgākie tirgotāju sarūpētie piena, medus un maizes produkti. Visas dienas garumā, līdz pat pēcpusdienai svētku apmeklētājus priecēja gan daudzveidīgs tirdziņš, kur bez pārtikas produktiem bija iespēja iegādāties arī dažādus amatniecības izstrādājumus, savukārt tie, kuri vēlējās svētkus baudīt mierīgākā noskaņā, varēja baudīt muzikālos priekšnesumus, par ko gādāja Aldis Rullis, Linita un māsas Legzdiņas ar pavadošo grupu, izpildot latviešiem tuvas un dzīvespriecīgas melodijas.
Komentāra ievietošanas noteikumi
|
|