Līksma,
Bārbala
ZIŅAS
IZKLAIDE
VIDEO
VESELĪBA
IZGLĪTĪBA
LABDARĪBA
Laika ziņas Jelgavā
  • ZIŅAS
  • SPORTS
  • IZKLAIDE
  • VIDEO
  • GRĀMATU APSKATS
  • VESELĪBA
  • IZGLĪTĪBA
  • LABDARĪBA

APTAUJA
Vai iepērkaties internetā? ..vairāk
Iepērkos tikai
internetā
Pa retam kaut ko
nopērku
Reizi vai divas
gadā iepērkos
Neiepērkos
internetā
Pirkumus veic citi
ģimenes locekļi




  IZGLĪTĪBA / (Raksts) /

Balvu par mūža ieguldījumu saņems Daina Kārkliņa

Raksts publicēts: 2018.01.17. 17:19:42
Raksta autors: Jelgavniekiem.lv

Nosūtīt
Ziņa redaktoram
Sagatavot izdrukai

Šogad balvu Par mūža ieguldījumu alus ražošanas nozarē saņems Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesore Dr.sc.ing. Daina Kārkliņa, kura sniegusi ilggadīgu ieguldījumu jauno speciālistu izglītošanā un veikusi plašu zinātnisko darbību alus nozarē. Profesore arī šobrīd nesavtīgi atbalsta un konsultē alus ražošanas speciālistus.

    Daina Kārkliņa darba gaitas LLU uzsāka 1973. gadā un šogad apritēs 45 gadi kopš viņas pedagoģiskās un zinātniskās darbības sākšanas. Savu profesionālo darba dzīvi D.Kārkliņa uzsāka Pārtikas tehnoloģijas katedrā kā vecākā laborante. Laika posmā no 1993. gada līdz 2006. gadam D.Kārkliņa  savās rokās un pārziņā turēja Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, esot dekānes amatā. 2001. gadā  viņa tika ievēlēta par profesori Pārtikas tehnoloģijas fakultātē. Pēc dekāna amata, profesore pildīja Pārtikas tehnoloģijas katedras vadītājas pienākumus līdz 2017.gadam. Šobrīd profesore Daina Kārkliņa fakultātē darbojas kā mācībspēks, kā arī aktīvi iesaistās dažādu projektu realizēšanā. Profesores pedagoģiskā un zinātniskā darbība saistīta ar raudzēšanas tehnoloģijām. Savu dzīves pieredzi un iegūtās zināšanas profesore nodod tālāk studentiem, kuri studē pārtikas un dzērienu tehnoloģijas specialitātē. Viņas vadībā studenti iegūst profesionālo kompetenci alus, vīna, spirta un citu stipro dzērienu ražošanas tehnoloģijās. Profesores D.Kārkliņas pedagoģisko un zinātnisko darbību raksturo plašais klāsts sarakstīto grāmatu, mācību materiālu, pieteikto un apstiprināto patentu skaits un vairāk nekā 140 zinātniskie raksti, kuros risināti pārtikas zinātnē aktuāli jautājumi.

    Profesores darbu ir novērtējuši A/S Aldaris un Latvijas Zinātņu akadēmija, piešķirot 2001.gadā lielo balvu zinātnē par ievērojamu ilggadēju ieguldījumu skolēnu un studentu izglītošanā, kā arī zinātnisko pētniecības darbu vadīšanā un organizēšanā, kam bijusi neatsverama loma pārtikas nozares attīstībai Latvijā.

Profesore D.Kārkliņa LLU  Mūžizglītības centrā vada speciālos kursus, kuri tematiski saistīti ar alkoholisko dzērienu ražošanu – alus un vīna gatavošanas tehnoloģijas. Profesore aktīvi darbojas projektā Baltic Beer Star, konsultējot un daloties pieredzē ar jaunajiem nozares speciālistiem. D.Kārkliņa regulāri piedalās kvasa, iesala dzērienu un alus konkursu vērtēšanas komisijās gan Latvijā, gan ārvalstīs

„Cienījamā profesore atrodas nemitīgā radošā darbībā, sekojot līdzi jaunākajiem sasniegumiem alus ražošanas tehnoloģijā. Viņa dzīvi interesējas par visu, kas notiek nozarē un aicina daudzos jaunpienācējus novērtēt arī teorētisko pamatzināšanu apgūšanas nozīmi. Fakultāte ir atvērta visiem, tāpēc atliek vien piekrist profesores aicinājumam.”  - Kārlis Tomsons

 


Vārds E-pasts
Komentārs
Piekrītu noteikumiem
Komentāra ievietošanas noteikumi
  • par forumā ievietoto ziņojumu saturu ir atbildīgi to autori;
  • forumā publicētie viedokļi neatspoguļo JELGAVNIEKIEM.LV viedokli;
  • portāla administratoram ir tiesības bez brīdinājuma dzēst rupjus, reliģiski, politiski, rasistiski vai kā citādi aizskarošus ziņojumus, kā arī komentārus, kuri neatbilst izvēlētajai tēmai.




AUTOdoc.lv

0.34969210624695 56(0) - 0.25002670288086 2024.04.25. 08:31 http://www.jelgavniekiem.lv/?l=204&act=4&art=42137 ip: 172.70.178.175 usememcache: 1