Vēsma,
Fanija
ZIŅAS
IZKLAIDE
VIDEO
VESELĪBA
IZGLĪTĪBA
LABDARĪBA
Laika ziņas Jelgavā
  • ZIŅAS
  • Jelgavas ziņas
  • Novadu ziņas
  • Politika
  • Komentāri
  • Ekonomikas ziņas
  • Kriminālās ziņas
  • Uzņēmēji runā
  • Dzīvesstils
  • Aculiecinieks
  • Sēru ziņas
  • Arhīvs
  • Jurista vārds
  • Portāls ziņo
  • SPORTS
  • IZKLAIDE
  • VIDEO
  • GRĀMATU APSKATS
  • VESELĪBA
  • IZGLĪTĪBA
  • LABDARĪBA

APTAUJA
Vai iepērkaties internetā? ..vairāk
Iepērkos tikai
internetā
Pa retam kaut ko
nopērku
Reizi vai divas
gadā iepērkos
Neiepērkos
internetā
Pirkumus veic citi
ģimenes locekļi




  ZIŅAS / Ekonomikas ziņas / (Raksts) /

Latvijas Piens: svara atšķirību pieļauj normatīvi

Raksts publicēts: 2015.04.20. 12:06:04
Raksta autors: jelgavniekiem.lv

Nosūtīt
Ziņa redaktoram
Sagatavot izdrukai

Reaģējot uz atsevišķu pircēju sūdzībām par svara neatbilstību uz iepakojuma norādītajam, Ramona Kalniņa, „Latvijas Piens” valdes locekle skaidro, ka normatīvie akti reglamentē pieļaujamo svara atšķirību starp reālo un uz iepakojuma norādīto.

«Rūpes par „Latvijas Piena” ražoto sieru baudītāju labsajūtu ir mūsu ikdienas darba sastāvdaļa. Tāpēc  rūpīgi sekojam produktu kvalitātei un, ticot tradīcijām kas izkoptas siera ražošanā, esam apņēmušies ierakstīt Latvijas siera ražošanas tradīcijas pasaules valstu kartē.  Top jaunas siera garšas, top jauni iepakojumi. Mūsdienu patērētājiem ir pieejams plašs informācijas klāsts un tomēr ne visu iespējams apgūt. Tā, piemēram, daudziem nav zināms, ka uz iepakojuma minētais svars var būt ar minimālām izmaiņām, ko rada ražošanas un fasēšanas tehnoloģiskie procesi. Praksē tas nozīmē, ka iepakojumā, uz kura rakstīts, ka tas, piemēram, ir 150 gr, iespējams būs daži grami vairāk, citā – var būt daži grami mazāk. Un tas nav jāuztver kā ražotāja kļūme, bet gan kā ar likuma normatīviem apstiprināta tehnoloģiskās ražošanas prakse, kas mūsu valstī noteikta ar Ministru kabineta noteikumiem Nr 201 no 2001. gada 22.maija, kuros par metroloģiskajām prasībām fasētajiem produktiem minēts, ka, piemēram, 150 gr fasējumā novirze pieļaujama 6.75 gr apjomā. Protams, rūpīgi tiek strādāts, lai novirzes tiktu izslēgtas, tāpēc arī notiek nepārtraukta ražošanas procesu pilnveidošana, tehnoloģiju atjaunošana, lai sniegtu patērētājiem arvien lielāku gandarījumu par viņu izdarīto produktu izvēli,» tā R.Kalniņa.

Saistītie raksti

Kur palikuši trūkstošie siera grami?


Vārds E-pasts
Komentārs
Piekrītu noteikumiem
Komentāra ievietošanas noteikumi
  • par forumā ievietoto ziņojumu saturu ir atbildīgi to autori;
  • forumā publicētie viedokļi neatspoguļo JELGAVNIEKIEM.LV viedokli;
  • portāla administratoram ir tiesības bez brīdinājuma dzēst rupjus, reliģiski, politiski, rasistiski vai kā citādi aizskarošus ziņojumus, kā arī komentārus, kuri neatbilst izvēlētajai tēmai.




AUTOdoc.lv

1.6394588947296 55(0) - 1.4949688911438 2024.04.19. 15:13 http://www.jelgavniekiem.lv/?l=159&act=4&art=35846 ip: 172.70.131.14 usememcache: 1