Līksma,
Bārbala
ZIŅAS
IZKLAIDE
VIDEO
VESELĪBA
IZGLĪTĪBA
LABDARĪBA
Laika ziņas Jelgavā
  • ZIŅAS
  • Jelgavas ziņas
  • Novadu ziņas
  • Politika
  • Komentāri
  • Ekonomikas ziņas
  • Kriminālās ziņas
  • Uzņēmēji runā
  • Dzīvesstils
  • Aculiecinieks
  • Sēru ziņas
  • Arhīvs
  • Jurista vārds
  • Portāls ziņo
  • SPORTS
  • IZKLAIDE
  • VIDEO
  • GRĀMATU APSKATS
  • VESELĪBA
  • IZGLĪTĪBA
  • LABDARĪBA

APTAUJA
Vai iepērkaties internetā? ..vairāk
Iepērkos tikai
internetā
Pa retam kaut ko
nopērku
Reizi vai divas
gadā iepērkos
Neiepērkos
internetā
Pirkumus veic citi
ģimenes locekļi




  ZIŅAS / Jelgavas ziņas / (Raksts) /

Vasarā gardēžus cienās ar tupeņiem

Raksts publicēts: 2017.06.28. 08:10:56
Raksta autors: Jelgavniekiem.lv

Nosūtīt
Ziņa redaktoram
Sagatavot izdrukai

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem no 1.jūlija līdz 30.septembrim aicina gardēžus baudīt piedāvājuma „Izgaršo vietējo!” ietvaros tapušos ēdienus. Šīs sezonas ēdienu galvenā sastāvdaļa ir kartupelis, izceļot faktu, ka Jelgavā pirmo reizi Latvijas teritorijā galdā tika celti kartupeļi. Piedāvājuma laikā dalībnieki aicināti piedalīties Instagram un Facebook fotogrāfiju konkursā un laimēt vērtīgas balvas.

Šīs vasaras gardēžu piedāvājuma “Izgaršo vietējo” vienojošā tēma ir kartupelis, akcentējot faktu, ka 1656.gadā pirmo reizi Latvijas teritorijā kartupeļus galdā cēla tieši Jelgavā, hercoga Jēkaba galmā. Kartupeļi sākotnēji tikuši audzēti kā košumkrūmi, vēlāk, kā rets gardums, nokļuvis hercoga  galma ēdienkartē, līdz mūsdienās ir kļuvis par iecienītu latviešu tradicionālās virtuves produktu.

Sadarbībā ar astoņiem ēdināšanas uzņēmumiem Jelgavas pilsētā un Jelgavas novadā ir tapušas oriģinālas kartupeļu ēdienu receptes. Gardēži piedāvājuma “Izgaršo vietējo!” ēdienkartēs atradīs gan tradicionālās kartupeļu pankūkas ar dažādām piedevām - gaileņu mērci, mazsālītu lasi, kūpinātu bekonu un zaļumiem vai krējumu, gan pildītus kartupeļus ar vistas gaļu un siera cepurīti, kā arī kartupeļu laiviņas. Tāpat iespējams nobaudīt biezzupas, sacepumus un salātus, kuru galvenā sastāvdaļa ir kartupelis. Piedāvājuma “Izgaršo vietējo!” tapušos kartupeļu ēdienus var baudīt no 1.jūlija līdz 30.septembrim šajās ēdināšanas vietās:

Jelgavas pilsētā -

  • ģimenes restorānā „Hercogs” (Kr. Barona iela 3)
  • krodziņā „Istaba” (J.Čakstes bulvāris 7)
  • restorānā „La Tour de Marie” (Akadēmijas iela 1)
  • bistro „Silva” (Driksas iela 7/9)
  • pusdienu restorānā „Otto” (Lielā iela 17)
  • ekspresrestorānā “Ņamma” (Rūpniecības iela 77a)

Jelgavas novadā -

  • viesu namā „Pūteļkrogs” (Zaļenieku pagasts)
  • atpūtas kompleksā “Grantiņi” (Svētes pagasts)

Līdz pat 30.septembrim gardēži aicināti nogaršot piedāvājumā iekļautos ēdienus, dalīties sociālajos tīklos "Instagram" un "Facebook" ar ēdienu fotogrāfijām, pievienojot mirkļbirku #izgarsovietejo un ēdināšanas uzņēmuma nosaukumu, kur maltīte baudīta. Piedāvājuma “Izgaršo vietējo” noslēgumā no visām publicētajām fotogrāfijām tiks izlozētas astoņas, kuru autori saņems balvas no ēdināšanas uzņēmumiem. Vairāk informācijas par īpašo sezonas piedāvājumu un atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē uzziniet mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai augstāk minētajos ēdināšanas uzņēmumos.


Vārds E-pasts
Komentārs
Piekrītu noteikumiem
Komentāra ievietošanas noteikumi
  • par forumā ievietoto ziņojumu saturu ir atbildīgi to autori;
  • forumā publicētie viedokļi neatspoguļo JELGAVNIEKIEM.LV viedokli;
  • portāla administratoram ir tiesības bez brīdinājuma dzēst rupjus, reliģiski, politiski, rasistiski vai kā citādi aizskarošus ziņojumus, kā arī komentārus, kuri neatbilst izvēlētajai tēmai.




AUTOdoc.lv

0.11333203315735 54(0) - 0.022230863571167 2024.04.25. 05:19 http://www.jelgavniekiem.lv/?l=10&act=4&art=40652&lnk_src=popular ip: 172.70.131.213 usememcache: 1