|
|
Laika ziņas Jelgavā |
|
|||||||||||
JAUNĀKIE
|
«Alus akadēmijā» vērtē unikālas alus šķirnesRaksts publicēts: 2018.10.02. 13:11:02Nosūtīt Ziņa redaktoram Sagatavot izdrukai Galerija (5) Šā gada «Alus akadēmijas» sezona Jelgavā «Irish Dublin Pub»sākās ar pārsteigumu – dalībniekiem tika piedāvāts iepazīties ar četrām jaunām «Irish Dublin pub» alus šķirnēm, kas tapušas sadarbībā ar Mājas alus darītu apvienību. ««Irish Dublin Pub» Alus akadēmija savu trešo darbības gadu sāk ar ambiciozu mērķi, izveidot un ieviest sortimentā pašiem savu unikālu alus šķirni. Sākot realizēt šo ideju, tika pieaicināti alus darīšanas entuziasti no kustības par labu alu «Kupla» - Renārs Baltiņš un Kalvis Kalniņš. Saņēmuši vadošus norādījumus un informāciju par sarkanajām līnijām, kungi iedvesmas brīžos ir sabrūvējuši četrus pilnīgi atšķirīgu alus stilu produktus. Tagad «Irish Dublin Pub» Alus akadēmijas semināros aicina palīgā rūdītos alus «feinšmekerus» , lai kopīgi izlemtu, kurai šķirnei ir lemta liellitrāžas nākotne un vieta regulārajā sortimentā,» atklāj «Irish Dublin Pub» namatēvs Guntis Lībers. Alus pamatā, kā «Alus akadēmijas» dalībnieki uzzinājuši jau iepriekšējās nodarbībās, ir četri komponenti – ūdens (tas veido apmēram 95% no alus sastāva), iesals – dabīgā cukura alkohola grādu iegūšanai, apiņi – dabīgais konservants un raugs, kas pāraudzē misā esošos cukurus alkoholā un ogļskābajā gāzē. Atkarībā no rauga veida un raudzēšanas procesa rodas divi alus veidi - «ale» un «lager». Pirmais no jaunveidotajiem alus veidiem, ko degustēja dalībnieki, bija spirdzinošais un vieglais «Amerikas kviešu alus». Tā galvenā atšķirība ir izmantotais raugs un pievienotie apiņi, kas ļauj sajust apiņu radītās citrusa, sveķu un pat zemjainuma notis. Pavisam savādāks bija «Citra Pale ale», kura darināšanā izmantoti Citras apiņi no ASV. Kā jau liecina apiņu šķirnes nosaukums, alū sajūtamas citrusa notis, ko vēl paspilgtina pievienotais tumšais karameļu iesals. Četru iesalu buķete savukārt radījusi «Amerikas dzintara eilu». Ar Mosaics šķirnes apiņiem, kas pievienoti gan vārīšanās, gan sausās apiņošanas laikā, dzēriens ieguvis tropisko augļu (mango un citruss) un ciedras aromātu. Tajā pašā laikā garšā dominē karameļu iesala saldums, kuru pēcgaršā pārspēj apiņu vieglais rūgtums. Visbeidzot galdā «kāpa» «Beļģu blondais eils», kura pamatā izmantots specifisks raugs no Beļģijas. Tas tapis pēc labākajām beļģu tradīcijām, kurās cukurs akcentē sausumu un izceļ apiņu rūgtumu. Pagaidām vēl ir noslēpums, kura no alus šķirnēm izpelnīsies vislielākās degustētāju simpātijas, taču, kamēr šī intriga vēl turpinās, noteikti var doties uz «Irish Dublin Pub» un izbaudīt tā piedāvājumus. Īru krogs Jelgavā, Pērnavas ielā 4d piedāvā ne tikai labi pavadīt laiku draugu lokā un sekot līdzi septiņos televizoru ekrānos sporta kanālu translētajiem notikumiem no pasaules sacensību vietām. Bez patīkamas pasēdēšanas ģimenē vai draugu lokā «Irish Dublin Pub» piedāvā arī atpūtas iespējas, piemēram, reizi mēnesī muzicē ansamblis un dīdžejs. «Irish Dublin Pub» strādā visu diennakti. Lai nenotiktu nepatīkami pārsteigumi, ka krogs ir pārpildīts un atpūsties neizdodas tā, kā iecerēts, pastāv iespēja iepriekš rezervēt galdiņu jums vēlamajā laikā. Turklāt, reģistrējoties un saņemot kluba karti «Bonus card», iespējams saņemt 15% atlaidi. Sīkāk par «Irish Dublin Pub» un tur notiekošajām aktivitātēm var uzzināt mājas lapā un facebook kontā vai dodoties uz krogu Jelgavā, Pērnavas ielā 4D.
Komentāra ievietošanas noteikumi
|
|