Vēsma,
Fanija
ZIŅAS
IZKLAIDE
VIDEO
VESELĪBA
IZGLĪTĪBA
LABDARĪBA
Laika ziņas Jelgavā
  • ZIŅAS
  • Jelgavas ziņas
  • Novadu ziņas
  • Politika
  • Komentāri
  • Ekonomikas ziņas
  • Kriminālās ziņas
  • Uzņēmēji runā
  • Dzīvesstils
  • Aculiecinieks
  • Sēru ziņas
  • Arhīvs
  • Jurista vārds
  • Portāls ziņo
  • SPORTS
  • IZKLAIDE
  • VIDEO
  • GRĀMATU APSKATS
  • VESELĪBA
  • IZGLĪTĪBA
  • LABDARĪBA

APTAUJA
Vai iepērkaties internetā? ..vairāk
Iepērkos tikai
internetā
Pa retam kaut ko
nopērku
Reizi vai divas
gadā iepērkos
Neiepērkos
internetā
Pirkumus veic citi
ģimenes locekļi




Aicina uz semināru par bezatlikumu ražošanu (1)

Raksts publicēts: 2018.01.14. 10:41:43
Raksta autors: jelgavasvestnesis.lv

Nosūtīt
Ziņa redaktoram
Sagatavot izdrukai

Ceturtdien, 18. janvārī, pulksten 15 Jelgavas biznesa inkubatorā, Peldu ielā 7, norisināsies pasākums «Īstā telpa», kura laikā zinātnieki un uzņēmēji aktualizēs tēmu par aprites jeb cirkulāro ekonomiku, vēršot uzmanību uz bezatlikumu ražošanu pārtikas un kosmētikas nozarē. Pieteikties bezmaksas pasākumam interesenti aicināti līdz 16. janvārim.

«Ieklausoties inkubatora uzņēmēju vajadzībās, esam aktualizējuši tēmu par aprites jeb cirkulāro ekonomiku un bezatlikumu ražošanu pārtikas un kosmētikas nozarē,» stāsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jelgavas biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Agnese Oļševska, uzsverot, ka mūsdienās uzņēmēji arvien vairāk saskata potenciālu ražošanas atlikumu un blakusproduktu otrreizējai izmantošanai. A.Oļševska skaidro, ka tas, kas vienam ir lieki un nevajadzīgi ražošanas pārpalikumi, citam var kalpot kā izejvielas inovatīvu produktu ražošanai.

Pasākuma laikā interesentiem būs iespēja vairāk uzzināt par aprites ekonomikas pamatprincipiem, kā arī konkurētspējīgu pārtikas produktu radīšanu no ražošanas blakusproduktiem, piemēram, no kartupeļu mizām. Par aktuālo dalībniekiem stāstīs LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes prodekāne Dina Popluga, LLU Pārtikas un tehnoloģijas fakultātes doktorants Igors Šepeļevs, kā arī LIAA tehnoloģiju skaute bioekonomikā Ilze Stokmane.

Tāpat pasākuma gaitā varēs dzirdēt arī dažādus iedvesmas stāstus un aktuālo informāciju par pieejamo valsts atbalstu, kā arī situāciju pārtikas un kosmētikas nozarē aprites ekonomikas kontekstā. Uz diskusiju pasākuma dalībniekus aicinās LIAA tehnoloģiju skauts Māris Jansons, SIA «Zekants» līdzdibinātāja Kristīne Ozoliņa, kā arī Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas pārstāvis Pēteris Liniņš un citi.

Uz pasākumu aicināti studenti, zinātnieki, uzņēmēji, ražotāji, kā arī citi interesenti. Reģistrēties bezmaksas pasākumam iespējams līdz 16. janvārim, aizpildot reģistrācijas formu LIAA mājaslapā

 


Vārds E-pasts
Komentārs
Piekrītu noteikumiem
lasīt komentārus (1)
Komentāra ievietošanas noteikumi
  • par forumā ievietoto ziņojumu saturu ir atbildīgi to autori;
  • forumā publicētie viedokļi neatspoguļo JELGAVNIEKIEM.LV viedokli;
  • portāla administratoram ir tiesības bez brīdinājuma dzēst rupjus, reliģiski, politiski, rasistiski vai kā citādi aizskarošus ziņojumus, kā arī komentārus, kuri neatbilst izvēlētajai tēmai.




AUTOdoc.lv

4.2512850761414 56(0) - 1.1160011291504 2024.04.19. 21:38 http://www.jelgavniekiem.lv/?act=4&art=42106 ip: 172.70.178.23 usememcache: 1