Līksma,
Bārbala
ZIŅAS
IZKLAIDE
VIDEO
VESELĪBA
IZGLĪTĪBA
LABDARĪBA
Laika ziņas Jelgavā
  • ZIŅAS
  • Jelgavas ziņas
  • Novadu ziņas
  • Politika
  • Komentāri
  • Ekonomikas ziņas
  • Kriminālās ziņas
  • Uzņēmēji runā
  • Dzīvesstils
  • Aculiecinieks
  • Sēru ziņas
  • Arhīvs
  • Jurista vārds
  • Portāls ziņo
  • SPORTS
  • IZKLAIDE
  • VIDEO
  • GRĀMATU APSKATS
  • VESELĪBA
  • IZGLĪTĪBA
  • LABDARĪBA

APTAUJA
Vai iepērkaties internetā? ..vairāk
Iepērkos tikai
internetā
Pa retam kaut ko
nopērku
Reizi vai divas
gadā iepērkos
Neiepērkos
internetā
Pirkumus veic citi
ģimenes locekļi




Alus akadēmija atklāj jauno mācību gadu

Raksts publicēts: 2017.11.27. 09:52:12
Raksta autors: Jelgavniekiem.lv

Nosūtīt
Ziņa redaktoram
Sagatavot izdrukai
Galerija (8)

Nedaudz vēlāk kā citas izglītības iestādes, šonedēļ jauno mācību gadu uzsāka arī Alus akadēmija, kas kā alus cienītāju loža šā gada sākumā tika izveidota Jelgavā, īru krogā «Irish Dublin Pub». Šoreiz dalībnieki varēja iepazīt alus veidu dažādību, mēģinot sasmaržot un sagaršot to atšķirības, turklāt tas notika ļoti pieredzējuša alus meistara uzraudzībā.

Visdrīzākais reti kurš aizdomājas, ka alus darīšana ir īpaša māksla, un, jo lielāka pieredze un zināšanas šajā jomā, jo trakāki eksperimenti tiek realizēti, spēlējot uz alus cienītāju garšas kārpiņām. «Cēsu alus» galvenais alus meistars, alus darītājs trešajā paaudzē Māris Grambergs Alus akadēmijas dalībniekiem atklāja, ka ir pat eksperimenti, pievienojot alum austeres, un arī tādam dzērienam ir noieta tirgus. Vienlaikus viņš arī neslēpa, ka Latvijā cilvēki ir nedaudz konservatīvāki un pieturas pie tradicionālām alus sastāvdaļām, ļaujot tās vienīgi papildināt ar sulu vai augli.

Dalībnieki pirms degustācijas varēja iepazīt apiņu un iesala daudzveidību, tos izsmaržojot un pagaršojot. Tiesa, īstos alus miežus garšot nevienam neieteica, jo tie ir tik cieti, ka var traumēt zobus. Savukārt alus raugs izrādās ir rūgtāks par vērmelēm, lai gan nenoliedzami tas ir ļoti veselīgs – M.Grambergam babiņa to devusi dzert bērnībā, kad metušās pumpas.

Alus brūvēšanas process nebūt nav vienkāršs, un gala produkts atkarīgs ne tikai no iesala veida un apiņu šķirnes, bet, galvenokārt, no rauga un no ūdens, kas tiek izmantots brūvēšanas procesā, kvalitātes. Tas nebūt nenozīmē, ka vislabākais ir destilētais ūdens, tieši pretēji – destilācija ūdeni «nogalina», un patiesība vislabākais ir ūdens, kurš satur kalciju.

«Irish Dublin Pub» Jelgavā, Pērnavas ielā 4d durvis vēra pagājušā gada decembra sākumā, un piedāvā ne tikai labi pavadīt laiku draugu lokā un sekot līdzi septiņos televizoru ekrānos vairāk kā 40 sporta kanālu translētajiem notikumiem no pasaules sacensību vietām. Bez patīkamas pasēdēšanas ģimenē vai draugu lokā «Irish Dublin Pub» piedāvā arī atpūtas iespējas, piemēram, reizi mēnesī muzicē ansamblis un dīdžejs. 

«Irish Dublin Pub» strādā visu diennakti. Lai nenotiktu nepatīkami pārsteigumi, ka krogs ir pārpildīts un atpūsties neizdodas tā, kā iecerēts, pastāv iespēja iepriekš rezervēt galdiņu jums vēlamajā laikā. Turklāt, reģistrējoties un saņemot kluba karti «Bonus card», iespējams saņemt 15% atlaidi.

Jāpiebilst, ka kompleksā darbojas «Dimants» spēļu zāle, tāpēc ieeja ļauta personām, kas sasniegušas 18 gadu vecumu.

Sīkāk par «Irish Dublin Pub» un tur notiekošajām aktivitātēm var uzzināt mājas lapā vai dodoties uz krogu Jelgavā, Pērnavas ielā 4D.

 


Vārds E-pasts
Komentārs
Piekrītu noteikumiem
Komentāra ievietošanas noteikumi
  • par forumā ievietoto ziņojumu saturu ir atbildīgi to autori;
  • forumā publicētie viedokļi neatspoguļo JELGAVNIEKIEM.LV viedokli;
  • portāla administratoram ir tiesības bez brīdinājuma dzēst rupjus, reliģiski, politiski, rasistiski vai kā citādi aizskarošus ziņojumus, kā arī komentārus, kuri neatbilst izvēlētajai tēmai.




AUTOdoc.lv

0.35356092453003 56(0) - 0.18270230293274 2024.04.25. 22:20 http://www.jelgavniekiem.lv/?act=4&art=41773 ip: 172.70.131.126 usememcache: 1