Vēsma,
Fanija
ZIŅAS
IZKLAIDE
VIDEO
VESELĪBA
IZGLĪTĪBA
LABDARĪBA
Laika ziņas Jelgavā
  • ZIŅAS
  • Jelgavas ziņas
  • Novadu ziņas
  • Politika
  • Komentāri
  • Ekonomikas ziņas
  • Kriminālās ziņas
  • Uzņēmēji runā
  • Dzīvesstils
  • Aculiecinieks
  • Sēru ziņas
  • Arhīvs
  • Jurista vārds
  • Portāls ziņo
  • SPORTS
  • IZKLAIDE
  • VIDEO
  • GRĀMATU APSKATS
  • VESELĪBA
  • IZGLĪTĪBA
  • LABDARĪBA

APTAUJA
Vai iepērkaties internetā? ..vairāk
Iepērkos tikai
internetā
Pa retam kaut ko
nopērku
Reizi vai divas
gadā iepērkos
Neiepērkos
internetā
Pirkumus veic citi
ģimenes locekļi




Aicina iepazīst pilsētu un nobaudīt īpašos ēdienus

Raksts publicēts: 2015.02.01. 09:54:54
Raksta autors: jelgavniekiem.lv

Nosūtīt
Ziņa redaktoram
Sagatavot izdrukai

No 1.februāra līdz 31. maijam Jelgavā risināsies akcija “Garšas tūre Jelgavā”, kas pagājušajā gadā uzvarēja Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras rīkotajā konkursā “Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts”. Akcijas ietvaros ir izstrādāts īpašs pastaigu maršruts Jelgavas pilsētas iepazīšanai, kura laikā ikvienam ir iespēja iepazīt Jelgavas pilsētas ievērojamākās vietas un nobaudīt pilsētas īpašo piedāvājumu – pamatēdienu “Hercoga bura”, desertu “Šarlotes skūpsts” un atspirdzinošo dzērienu “Jelgavas bellini”. Pastaigas maršruta noslēgumā ir iespējams saņemt Jelgavas gardēža suvenīru – uzņēmumā “Keramika LV” izgatavotu fondī trauciņu ar Jelgavas simboliku.

Lai piedalītos akcijā, jāsaņem akcijas buklets un jāsakrāj zīmodziņi, nogaršojot Jelgavas īpašos ēdienus trīs dažādās vietās: ģimenes restorānā “Hercogs” vai picorānā “Tami-Tami” akcijas dalībnieki aicināti baudīt pamatēdienu “Hercoga bura”, bistro “Silva” piedāvā desertu “Šarlotes skūpsts”, savukārt krodziņā “Istaba” jānogaršo atspirdzinošais dzēriens “Jelgavas bellini”.

“Hercoga bura” ir pamatēdiens, kas gatavots no īpaši marinētas un krāsnī ceptas cūkgaļas, kuru pasniedz ar karamelizētiem skābētiem kāpostiem, dažādiem ceptiem dārzeņiem un saknēm, brūkleņu biezeni un mārrutkiem. Deserts “Šarlotes skūpsts” ir olu – biezpiena krēma un divu veidu sulas želejas uzpūteņu kārtojums ar augļu – ogu biezeņa mērci. Atspirdzinošā dzēriena “Jelgavas bellini” viena no galvenajām sastāvdaļām ir smiltsērkšķu sula, kas arī izmantota, gatavojot pamatēdienu un desertu.

 Jelgavas īpašie ēdieni pilsētas ēdināšanas uzņēmumu ēdienkartēs iekļauti no 2012. gada februāra un tie tapuši, sadarbojoties Jelgavas pilsētas pašvaldībai, Jelgavas Amatu vidusskolai un Jelgavas uzņēmējiem. 2014.gadā akcija uzvarēja Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras rīkotajā konkursā “Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts”.

Akcijas bukletus iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā (Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis, Akadēmijas iela 1) un akcijā iesaistītajos ēdināšanas uzņēmumos.

Vairāk informācijas par akciju iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, Jelgava, tālrunis +371 63005447, mājas lapa www.visit.jelgava.lv.


Vārds E-pasts
Komentārs
Piekrītu noteikumiem
Komentāra ievietošanas noteikumi
  • par forumā ievietoto ziņojumu saturu ir atbildīgi to autori;
  • forumā publicētie viedokļi neatspoguļo JELGAVNIEKIEM.LV viedokli;
  • portāla administratoram ir tiesības bez brīdinājuma dzēst rupjus, reliģiski, politiski, rasistiski vai kā citādi aizskarošus ziņojumus, kā arī komentārus, kuri neatbilst izvēlētajai tēmai.




AUTOdoc.lv

0.27208113670349 56(0) - 0.1809995174408 2024.04.19. 03:07 http://www.jelgavniekiem.lv/?act=4&art=35420 ip: 172.70.127.159 usememcache: 1