|
|
Laika ziņas Jelgavā |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
- Jelgavas ziņas
- Novadu ziņas - Politika - Komentāri - Ekonomikas ziņas - Kriminālās ziņas - Uzņēmēji runā - Dzīvesstils - Aculiecinieks - Sēru ziņas - Jurista vārds - Portāls ziņo - Basketbols - Hokejs - Volejbols - Futbols - Regbijs - Motorsports - Teniss - Karatē - Vieglatlētika - BMX - Citi sporta veidi - Izklaides ziņas - Kultūras ziņas JAUNĀKIE |
«Grauda spēks» Jelgavā ienes maizes smaržuRaksts publicēts: 2020.11.09. 08:22:46Raksta autors: Jelgavniekiem.lv Nosūtīt Ziņa redaktoram Sagatavot izdrukai Reti kas spēj līdzināties svaigas, ar mīlestību ceptas maizes smaržai, un šis īpašais aromāts līdz ar rudens lapu krāsainību ienācis arī Jelgavā – kādreizējā konditorejā «Dzirkstele» (Svētes ielā 9) jauno mājvietu radusi «Grauda spēka» ceptuve, un jau pirmdien, 9.novembrī, no pulksten 12 kioskā ielas malā varēs iegādāties svaigi ceptu pilngraudu maizi, cepumus, kēksiņus, kukurūzas galetes un miltus. «Grauda spēka» saimnieks Raimonds Biedrītis jau deviņus gadus ar sirdi un dvēseli apvieno veselīgo un garšīgo, un tas jūtams ikvienā paša rokās «izauklētajā» maizes kukulītī. «Pat Latvijā plaši pazīstami dietologi sūta pie manis savus pacientus, jo piedāvāju veselīgus produktus bez jebkādām mākslīgām piedevām. Turklāt maize un konditoreja top no mūsu pašu maltiem miltiem, izmantojot augstas kvalitātes graudus,» atklāj maizes meistars. Pagājušajā gadā nācās pieņemt sarežģītu lēmumu – slēgt «Grauda spēka» veikalu Rīgā, taču vēlme darboties no tā nemazinājās. Tieši otrādi – tika meklēti jauni risinājumi, līdz negaidot pavērās iespēja nomāt kādreizējās «Dzirkstele» telpas Jelgavas centrā, kas kādu laiku stāvēja tukšas un aizmirstas. Lai maksimāli ātri piemērotu telpas maizes ceptuves vajadzībām, Raimonds pārdeva vienu no saviem hobijiem – motociklu, un mērķtiecība tagad vainagojusies ar panākumiem – ceptuve ir gatava sarūpēt gardumus gan ikdienas, gan svētku galdam. Pats sākums «Grauda spēkam» bija miltu maisījumi, no kuriem pircēji paši varēja izcept veselīgu maizi, bet vēlāk loģisks turpinājums bija maizes cepšana, eksperimentējot ar dažādām receptēm un sastāvdaļām. Un tagad sortimentā ir daudz interesanta, piemēram, Austrumu ķirbju sēklu maize, kurā līdztekus pilngraudu miltiem ir sajūtamas arī kanēļa, kurkuma un kardamona notis. Tas, ar kādu aizrautību Raimonds stāsta par savu nodarbošanos, par ceļu no idejas līdz tam, kas ir šobrīd, neliek ne mirkli šaubīties – viņam tas ir sirdsdarbs, un nav noslēpums – ja kaut ko dara no visas sirds, tam ir īpaša garša (šoreiz – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē). «Maiznieks visos laikos ir bijusi augstu novērtēta profesija. Viduslaikos par maiznieka apzagšanu cirta rokas, bet koncentrācijas nometnēs ar viņu rokām tapa izdzīvošanai tik nepieciešamā dienas deva – maizes šķēle. Tā ir neaprakstāma sajūta – gatavot maizi, ieliekot tajā labas domas, vienlaikus saglabājos no graudiem nākušo zemes spēku,» tā Raimonds – pēc izglītības – sociologs, kurš savām rokām nodrošina pilnu maizes cepšanas procesu, sākot no graudu malšanas līdz gatavam kukulītim. Jaunajā ceptuvē meistars darbosies jaunā, «Vienkoču parkā» ar rokām grebtā un cepējam speciāli piemērotā abrā, kas jau tagad ne tikai pildās ar «augošu» mīklu, bet ar pozitīvām domām un sajūtām veido maizes cepšanai tik nepieciešamo auru. Pagaidām «Grauda spēka» produkciju kioskā varēs iegādāties pirmdienās no pulksten 12 līdz 18 (un būs liela iespēja aiz letes ieraudzīt arī paši maizes meistaru Raimondu), bet, ja interese būs, tad maizi un konditorijas izstrādājumus varēs iegādāties arī trešdienās un piektdienās. Ar «Grauda spēka» produkciju var iepazīties ŠEIT , savukārt aktualitātēm var sekot uzņēmuma Facebook vietnē.
Komentāra ievietošanas noteikumi
|
|